Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αγρινιώτες θυματα ηλεκτρονικής απάτης- Τους έταζαν παχυλούς μισθούς στο... Καμερούν

Δεν είναι λίγοι όπως φαίνεται οι κάτοικοι του Αγρινίου, που «τσίμπησαν» το δόλωμα.
Kάτοικοι του Αγρινίου, έπεσαν θύματα απάτης, από «αόρατη» κατασκευαστική εταίρα που υπόσχεται παχυλούς μισθούς στο… Καμερούν. Το λέει ο γενικός πρόξενος του Καμερούν στην Ελλάδα, μιλώντας στο agriniopress. Δεν είναι λίγοι όπως φαίνεται οι κάτοικοι του Αγρινίου, που «τσίμπησαν» το δόλωμα που προσέφερε « κατασκευαστική εταιρία» με την επωνυμία multibross, που μέσω του internet υπόσχονταν θέσεις εργασίας για διάφορες τεχνικές ειδικότητες, με υψηλότατους μισθούς που κυμαίνονταν από 70 έως… 300 ευρώ την ώρα!

Αν και το ύψος των μισθών είναι αστρονομικό, δεν ήταν λίγοι αυτοί που… «τσίμπησαν», πιστεύοντας ότι με λίγα χρόνια δουλειά στο μακρινό Καμερούν, θα έλυναν το πρόβλημα της ζωής τους. Από στόμα σε στόμα, το «όνειρο του Καμερούν» εξαπλώθηκε γρήγορα και στο Αγρίνιο.
Έτσι, έστειλαν βιογραφικά και η «εταιρία» ανταποκρίθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώνοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε με δικά τους έξοδα για έναν έως τρείς μήνες να διαμείνουν σε ξενοδοχείο στο Καμερούν και να εργαστούν παράλληλα, και εάν τους άρεσε η δουλειά, θα συνέχιζαν την απασχόληση.
Βασική προϋπόθεση όμως γι αυτό ήταν η καταβολή ποσού από 500 έως 1500 ευρώ, για τα έξοδα διαμονής στο ξενοδοχείο κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, μπροστά στο όνειρο του γρήγορου πλουτισμού και προφανώς μην έχοντας γνώσεις για να αναγνωρίσουν μια τέτοια απάτη, ανταποκρίθηκαν και έστειλαν τα χρήματα στους «λογαριασμούς του ξενοδοχείου» που όμως πήγαιναν στις τσέπες των διεθνών, όπως φαίνεται απατεώνων, οι οποίοι μόλις έπαιρναν τα χρήματα δεν έδιναν άλλα σημεία ζωής, προφανώς ενασχολούμενοι με άλλα υποψήφια θύματα τους.
Το agriniopress, μετά από καταγγελίες κατοίκων του Αγρινίου, τηλεφώνησε με το Γενικό Προξενείο του Καμερούν στην Αθήνα, όπου ο Γενικός Πρόξενος κ. Παπαδόπουλος υπήρξε ξεκάθαρος: «Πρόκειται για μια διεθνή απάτη, που έχει γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τα τελευταία δυο χρόνια, χώρες που αντιμετωπίζουν ύφεση και ανεργία, όπως η Ελλάδα. Απορώ πως κάποιος μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί να δοθούν μισθοί 20 χιλιάδων ευρώ τον μήνα! Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που το έχουν πιστέψει, εμείς όσους τηλεφωνούν στο προξενείο τους ενημερώνουμε περί τίνος πρόκειται και τους προλαβαίνουμε πριν χάσουν τα χρήματα τους. Το Καμερούν είναι μια χώρα φτωχή, με μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, όπου τα 500 ευρώ είναι μισθοί τριών μηνών! Τέτοιες ειδικότητες υπάρχουν πολλές στο Καμερούν και εάν υπήρχε τέτοια εταιρία σίγουρα θα έπαιρνε Καμερουνέζους και όχι Έλληνες τεχνικούς για αυτή τη δουλειά. Είναι μια καλά οργανωμένη απάτη μέσω του inrernet και καλώ τους Έλληνες να μην πιστεύουν όσα διαβάζουν»
Η συγκεκριμένη «εταιρία» γέμισε με ηλεκτρονικές αγγελίες δεκάδες ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα και λειτούργησε με τον τρόπο που λειτουργούν όλες αυτές οι περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης. Απευθύνεται σε ένα τεράστιο κοινό και της αρκεί μερικές εκατοντάδες ευκολόπιστοι να ανταποκριθούν…


Δείτε και την αγγελία:

«Εταιρεία: MULTIBROSS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Κλάδος: Κατασκευές
Απασχόληση: Πλήρης Απασχόληση
Χώρα ...... Καμερούν
Αυτή τη στιγμή ψάχνουν για τους ειδικευμένους εργολάβους, αρχιτέκτονες συγκολλητές, τους ηλεκτρολόγους και τους εργαζομένους να εργάζονται σε κατασκευαστική εταιρεία μας στο εξωτερικό. αποκλειστικά από εξειδικευμένο και τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα που είναι 23 ετών και άνω θα πρέπει να εφαρμόζονται.
#. Μηχανική 200Euro - 300 € ανά ώρα
#. Ανθρώπινοι πόροι 200Euro - 250Euro
#. Υπο-εργολάβος - 150Euro - 200Euro ανά ώρα.
#. Οξυγονοκολλητής και Ηλεκτρολόγοι - 120Euro - 180 ευρώ την ώρα.
#. οδηγών φορτηγών-€ 100 - 120Euro ανά ώρα
#. Εργαζόμενοι - 70Euro ανά ώρα.
Οφέλη: εισιτήριο μετ 'επιστροφής, δωρεάν διαμονή μετά από τρεις μήνες της απασχόλησης και της ασφάλισης υγείας. Υπερωριακής αμοιβής, και στο τέλος της σύμβασης μπόνους.
ικανότητας εργασίας, 160 ώρες μηνιαίως. Εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε εφαρμογή, χωρίς ένα συνημμένο βιογραφικό.
επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω E_mail: buns.multibross@gmail.com το γραφείο πρόσληψης θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων για να καλύψουν τη διαφορά με την 2011 / 2012 το πρόγραμμα μας.»
Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου