Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πως το Hummingbird επιρρεάζει τους Bloggers;

Στο Ίντερνετ γίνεται χαμός σχετικά με την τελευταία αναβάθμιση της Google, το Hummingbird όπως λέγεται.

Στις 30 Αυγούστου η Google ανακοίνωσε τον νέο αλγόριθμο που θα έρθει και θα επιρρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα αναζήτησης και την κατάταξη των ιστοσελίδων. Αυτό έγινε για την καλύτερη αποτελεσματικότητα της μηχανής αναζήτησης στα ερωτήματα των χρηστών και κινείται σύμφωνα με την εξέλιξη του χώρου του ίντερνετ παγκόσμια.

Η Google αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους αλγόριθμούς της. Έτσι περάσαμε από το Panda στο Penguin και τώρα στο Hummingbird. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αυτή η αναβάθμιση θα είναι τόσο μεγάλη που έχει να γίνει κάτι τέτοιο από το έτος 2000.

Σκοπός
Σκοπός αυτής της αναβάθμισης είναι να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στους χρήστες σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση και να καλύψει όλη την διάδοση που δημιουργείται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον καλύτερα αποτελέσματα φέρνουν σελίδες που έχουν διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα και όχι απλά τυπικές φράσεις , λέξεις κλειδιά.

Αλλαγές στο SEO

Οι αλλαγές των αλγόριθμων συνήθως προκαλούν πανικό στους κατασκευαστές ιστοσελίδων και τους ίντερνετ μάρκετερς. Μέχρι στιγμής δεν φαίνονται όμως δραματικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε. Όσο αφορά τις οδηγίες της Google για πρωτότυπο περιεχόμενο, αυτό παραμένει το ίδιο. Οι επισημάνσεις στα κοινωνικά δίκτυα παραμένουν πρώτη προτεραιότητα οπότε φροντίστε οι αναρτήσεις που κάνετε να έχουν απήχηση και οι χρήστες/αναγνώστες σας να τα κοινοποιούν , σχολιάζουν κ.λ.π.
Στις αναρτήσεις θα πρέπει να δείχνετε την εξειδίκευσή σας. Δημιουργήστε πρωτότυπο , ποιοτικό και πολύτιμο περιεχόμενο για τους αναγνώστες σας. Έτσι θα κινήσετε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας αλλά και την κοινωνική τους δραστηριότητα.
Αλληλεπιδράστε με τους αναγνώστες σας, απαντήστε στα ερωτήματα που έχουν και δημιουργήστε μία κοινότητα βοήθειας. 

Tip!
Αν δεν έχετε, δημιουργήστε προφίλ στο google+ και οποιαδήποτε ανάρτηση δημιουργείτε να την κάνετε ανάρτηση στο προφίλ σας εκεί. Έτσι επιβεβαιώνετε στο google ότι εσείς είστε ο δημιουργός του συγκεκριμένου κειμένου - πληροφορίας και ουσιστικά ΄΄κατοχυρώνετε΄΄αυτό που έχετε δημιουργήσει. 

Καλές αναρτήσεις λοιπόν! 


Άλλα σχετικά άρθρα: 

Αλλαγή στον αλγόριθμο της Google

 

Twitter και επισκέψεις στην σελίδα σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου