Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Το Facebook αλλάζει τον τοίχο μας!


Ο στόχος του facebook είναι να δείχνει στον τοίχο μας περιεχόμενο που είναι σχετικό με εμάς. Αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχεις 1,65 δισεκατομμύρια χρήστες τους οποίους πρέπει να έχεις ευχαριστημένους. Το πιο δύσκολο απ'όλα όμως είναι όταν για κάθε έναν από αυτούς τους χρήστες έχεις 1500 περίπου ιστορίες να διαχειριστείς.

Την Τετάρτη που πέρασε το facebook ανακοίνωσε ότι ο αλγόριθμος του Newsfeed άλαξε και πλέον θα μας δείχνει περιεχόμενο σχετικό με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι πλέον θα βλέπουμε λιγότερες δημοσιεύσεις από επιχειρήσεις και fan pages στον τοίχο μας. 

Στην ανακοίνωση η εταιρεία εξηγεί ότι πρωταρχικός στόχος είναι η σύνδεση με ανθρώπους και καταστάσεις/τοποθεσίες που μας ενδιαφέρουν και ξεκινούν από τους φίλους που έχουμε στο facebook.

Τον Απρίλιο που πέρασε ο αλγόριθμος είχε αλλάξει και υποσχόταν στους χρήστες να βλέπουν περισσότερες δημοσιεύσεις από τους φίλους τους. Βάση του feedback που δέχθηκε η εταιρεία, οι χρήστες συνεχίζουν να ανησυχούν για δημοσιεύσεις φίλων που έχουν χάσει και γενικά υπάρχει ένα κλίμα δυσαρέσκειας με αυτά που βλέπουν στις ανακοινώσεις τους.

Πως επιρρεάζει την online προώθηση των επιχειρήσεων;
 
Η αναβάθμιση αυτή φυσικά επιρρεάζει πολύ τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην οργανική επισκεψιμότητα της fan page τους και σίγουρα θα δούμε post από fan page που θα έχουν χαμηλή απήχηση.

Θα προτιμάται πάντα πιο ψηλά στην κατάταξη των δημοσιεύσεων στον τοίχο το post το οποίο άρεσε σε έναν φίλο μας ή το post που κάποιος φίλος μας αλληλεπίδρασε.. έγραψε ένα σχόλιο για παράδειγμα.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα.. 
Το post από τη fan page μου.. 
Θα φανεί πιο χαμηλά από το post που έκανα στο προσωπικό μου προφίλ.. γιατί αλληλεπίδρασα με αυτό.. 




Που πρέπει να στοχεύσω για να έχω την καλύτερη επίδοση σε οργανική επισκεψιμότητα στο fan page μου;

Όλη αυτή η αλλαγή στον αλγόριθμο του facebook δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην οργανική επισκεψιμότητα της fan page μας. Θα πρέπει από τώρα και στο εξής να ενθαρρύνουμε περισσότερο τους επισκέπτες μας να δημοσιεύουν το περιεχόμενό μας στο προφίλ τους. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα κατευθείαν σε αυτό που ποστάρουμε. Η κάθε περίπτωση post φυσικά είναι διαφορετική αλλά θα πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας να βρεί τον τρόπο ή το κίνητρο να λαμβάνει κοινοποιήσεις από τους fanners του! ! 

Οι αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μόνο το 1% από το σύνολο της αναβάθμισης που θα έχουμε στο newsfeed του facebook.. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε να δούμε ακόμα πολλά.. 

Ως επαγγελματίας ίντερνετ μάρκετερ θα προσπαθήσω να σας έχω ενήμερους για οποιαδήποτε αλλαγή εμφανίζεται... 

Τα λέμε λοιπόν έως την επόμενη ανάρτηση.. 

ααα ... και μην ξεχάσετε να κάνετε share αυτό το άρθρο.. χεχε!! ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου