Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Άρθρο της Εφημερίδας του Πρώτου Θέματος για την Emgoldex Τελ. Ενημέρωση: 26-03-2013

Στο σημερινό της έντυπο η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα αναφέρεται εκτενώς στην λειτουργία της Emgoldex και μάλιστα την χαρακτηρίζει πυραμίδα και του συμμετέχοντες στο μπόνους πρόγραμμα εκπροσώπους της. Το άρθρο έχει ταράξει τα νερά στον κόσμο των δικτύων και των συνεργατών της Emgoldex και αναμένουμε δράσεις και απάντηση από την εταιρεία..
Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε..


Νέα ενημέρωση (11-03-2012) :
Αναδημοσίευση από Ιωάννη Καύκα, πηγή: http://www.emgoldexkafkas.blogspot.gr/2013/03/emgoldex.html


Απάντηση από την Emgoldex σε μήνυμά μου σχετικά με τα δημοσιεύματα

Σας παραθέτω μεταφρασμένη την απάντηση της εταιρείας Emgoldex σε μήνυμα που έστειλα σχετικό με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος.

Αγαπητέ Ιωάννη Καυκά,

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. 

Το νομικό μας τμήμα έχει αρχίσει σχετική έρευνα.

Εδώ και 3 περίπου χρόνια αναπτύσσουμε με επιτυχία τη δραστηριότητά μας.

Ας πούμε ότι το σημερινό περιστατικό είναι μιας μορφής "συγχαρητήρια" για την επερχόμενη επέτειό μας στις 24 Μαρτίου.

Ενδιαφερόμαστε πράγματι να μάθουμε εάν υπάρχει κάποιου είδους επίσημη έρευνα στην Ελλάδα. Εάν ναι, σε τι επίπεδο και ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της έρευνας ή μήπως είναι απλά μια προβοκάτσια που παρήγγειλαν οι "φίλοι" της επιχείρησής μας στους οποίους δεν αρέσει η επιτυχημένη μας πορεία.

Έχουμε αντέξει, εξακολουθούμε να αντέχουμε και θα αντέχουμε.

Υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 πελάτες σε πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε τους Έλληνες πελάτες μας.

Εμείς θα τηρήσουμε αυστηρά τις υποχρεώσεις μας όπως αυτές ορίζονται στο συμβόλαιο συνεργασίας που έχουμε συνάψει ανεξάρτητα από τις φήμες που κυκλοφορούν.

Στόχος μας  είναι η δραστηριότητα αυτή να είναι αμοιβαία επωφελής.

Best Regards 
Emgoldex support services


Νέα ενημέρωση: 26-03-2013

Υπάρχει εξέλιξη με την υπόθεση της Emgoldex σύμφωνα με άρθρο από το Yahoo News..
Σας παραθέτουμε το άρθρο..

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυραμίδες «χρυσού»

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και της Διεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας βρίσκονται οι «πυραμίδες» με πλάκες χρυσού. Η υπόθεση μετά την αποκάλυψη του ΘΕΜΑΤΟΣ διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες Αρχές στον εισαγγελέα που προχωράει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Την άμεση κινητοποίηση  της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αλλά και των υπηρεσιών ΣΔΟΕ, Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για τα προγράμματα τύπου «πυραμίδας» που καλούν τον κόσμο να επενδύσει σε χρυσό υποσχόμενοι εύκολο, αφορολόγητο και πολύ χρήμα.
« Επρόκειτο για απάτη που βρίσκεται πάνω στο στήσιμο της» δηλώνει στο protothema.gr ο Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ, κ. Θεόδωρος Φλωράτος, ενώ ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης αναφέρει πως έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες από την υπηρεσία και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα για να προχωρήσει με τη σειρά του στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Μαυρίδης από την πλευρά του αποκάλυψε πως τόσο η συγκεκριμένη όσο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που λειτουργούν με οργανόγραμμα πυραμίδας έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας τους. Πρόσθεσε δε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Αττικής για την οργάνωση μιας πανελλαδικής επιχείρησης πάταξης του φαινόμενου κερδοσκοπίας με τις επενδύσεις σε πλάκες χρυσού και όχι μόνο.
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως σε αυτά τα προγράμματα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 Έλληνες, οι οποίοι έχουν επενδύσει τα χρήματα τους περιμένοντας να κερδίσουν πλάκες σε χρυσό, που αποστέλλει με το ταχυδρομείο μέσω Γερμανίας η εταιρία Em Goldex. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι συνεργάτες της στην Ελλάδα με τους οποίους συναντηθήκαμε ως υποψήφιοι αγοραστές χρυσού τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Εσύ δεν έχεις παρά να γραφτείς στο «χρυσό» πρόγραμμα καταβάλλοντας 150 ή 540 ευρώ, ανάλογα και με τις δυνατότητες της τσέπης σου. Μετά πρέπει πείσεις δυο γνωστούς σου να γραφτούν και εκείνοι. Οι δυο γνωστοί να φέρουν από δυο ακόμα ο καθένας και πάει λέγοντας. Στους 42 γνωστούς των γνωστών η εταιρία υπόσχεται ότι θα σου στείλει πλάκες χρυσού αξίας 7.000 ευρώ. Η εταιρία διαφημίζεται στο ίντερνετ μέσω της ιστοσελίδας της προβάλλοντας φωτογραφίες με ουρανοξύστες από το Ντουμπάι. Εκεί υποτίθεται ότι βρίσκεται ένα μεγάλο υποκατάστημα της. Δίνουν μάλιστα διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας. Ο τηλεφωνικός αριθμός αντιστοιχεί σε αριθμό Λονδίνου, ενώ αν προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις βγαίνει συνεχώς τηλεφωνητής. Το κτίριο μάλιστα που υποδεικνύουν στις φωτογραφίες φιλοξενεί offshore εταιρίες αποκλειστικά και η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται όταν προσπαθείς να επικοινωνήσεις και με τα υποτιθέμενα κεντρικά της EmGoldex στο Μόναχο. Κανένας δεν πρόκειται να απαντήσει στο τηλέφωνο που δίνουν στην ιστοσελίδα τους.
«Επρόκειτο για απάτη που βρίσκεται πάνω στο στήσιμο της» αναφέρει στο protothema.gr ο διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, κ. Θεόδωρος Φλωράτος. Και συνεχίζει: « Τα άτομα τα οποία συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα τρελαίνονται προσπαθώντας να βγάλουν ολοένα και περισσότερα χρήματα. Γίνεσαι όχι απλά πιστός του συστήματος που ακολουθείς, αλλά γενίτσαρος, διότι σου δίνουν το κίνητρο του κέρδους από τον κόσμο που φέρνεις. Και ο καθένας που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία γίνεται ακόμα πιο γενίτσαρος από τον προηγούμενο. Όσο πιο πολλούς πηγαίνεις τόσα πιο πολλά χρήματα σου υπόσχονται. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της πυραμίδας»
Ο κ. Φλωράτος τοποθετήθηκε και στο κομμάτι του ρεπορτάζ που μιλάει για τα «σεμινάρια» φοροδιαφυγής που διδάσκουν στις παρουσιάσεις τους οι συνεργάτες της εταιρίας προκειμένου οι πελάτες τους να αποφύγουν την τσιμπίδα της εφορίας μη δηλώνοντας τα υποσχόμενα κέρδη τους από την αγοροπωλησία του χρυσού.
«Αυτό δεν θα το έλεγα απλά φοροδιαφυγή, είναι και απάτη μαζί» λέει ο κ. Φλωράτος και εξηγεί: « Η φοροδιαφυγή πάντα περικλείει και το στοιχείο της απάτης, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με καθαρή απάτη. Κανονικά από τη στιγμή που μιλάνε για πώληση χρυσού, θα έπρεπε ο χρυσός να είναι υπαρκτός και να δινόταν στους πελάτες. Όμως στη προκειμένη περίπτωση, ο χρυσός θα πηγαίνει μόνο στα χέρια των επιτήδειων που λειτουργούν ως κράχτες και όχι στους ανυποψίαστους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα».
- Δηλαδή, οι πλάκες χρυσού που παρουσίασαν και σε εμάς στα σεμινάρια λειτουργούν ως δόλωμα;
« Μα δεν την δίνουν ποτέ, αντιθέτως μένει στα χέρια τους. Είναι το δόλωμα. Θα δώσουν βέβαια και δυο πλάκες σε μερικούς για να λειτουργήσουν ως μπροστινοί και να πειστούν οι υπόλοιποι ότι όντως το σύστημα με την αγορά χρυσού δουλεύει. Έχεις δει που παίζουν τον παπά, που είναι δυο, τρεις από δίπλα δήθεν ότι κερδίζουν και πάει και ο ανυποψίαστος να παίξει; Παρόμοια περίπτωση είναι με την πυραμίδα του χρυσού». Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%8D-111921569.html

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 05-04-2013

 Αναδημοσιευση από http://emgoldexkafkas.blogspot.gr/
Από ουσιαστική έρευνα που έκανα προσωπικά και επικοινωνία με το ΣΔΟΕ και την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συκοφαντικά και παραπλανητικά δημοσιεύματα μόνο στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” (τυχαίο;) διαπιστώθηκαν τα εξής:
  1. Όλα όσα αποδίδονται σε δήθεν δηλώσεις του Δντή του ΣΔΟΕ είναι απολύτως κατασκευασμένα από τον συντάκτη του κατάπτυστου δημοσιεύματος για τους λόγους που ο ίδιος, η εφημερίδα (αλλά τώρα και εμείς) γνωρίζουμε.
  2. Η μεθόδευση ήταν απλή. Ο δημοσιογράφος εγγράφηκε ως πελάτης της εταιρείας (και σωστά έπραξε διότι όταν το είδε του άρεσε διαφορετικά δεν θα έδινε το πραγματικό του όνομα). Στην πορεία βεβαίως προέκυψαν άλλες ιδέες (ίσως η λάσπη ήταν πιο κερδοφόρα από το πρόγραμμα αμοιβών της Emgoldex τόσο για τον ίδιο όσο και για την εφημερίδα) και αναθεώρησε.
    Ακολουθεί η εικόνα εγγραφής με τον κωδικό που πήρε τότε ο δημοσιογράφος.
    Βεβαίως ποτέ δεν εξόφλησε την προκαταβολή της παραγγελίας του ήταν απλώς το δόλωμα προκειμένου να κλείσει ένα ραντεβού να δεί την παρουσίαση του προγράμματος (την οποία και δεν εμπέδωσε), να φωτογραφίσει τα πλακίδια χρυσού ώστε να μπορέσει να έχει “υλικό” για 3 σελίδες στην εφημερίδα και να εκτελέσει την “παραγγελία”.
  3. Από επικοινωνία με το ΣΔΟΕ προέκυψε ότι δεν υφίσταται θέμα φοροδιαφυγής αφού όλες οι συναλλαγές σε χρυσό που κάνει η Emgoldex με τους πελάτες της συνοδεύονται από όλα τα νόμιμα παραστατικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει ρητά στους όρους τους οποίους αποδέχεται ο κάθε πελάτης της ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τη φορολογική νομοθεσία της χώρας του.
Είναι φανερό πλέον ότι η ορμή και η ευρεία αποδοχή που έχει από τον κόσμο το πρόγραμμα αμοιβών της Emgoldex έχει τόσο πολύ θορυβήσει και ενοχλήσει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι μη έχοντας άλλο τρόπο κατέφυγαν στο έσχατο μέσο: Την λάσπη (με το αζημίωτο) προς την εταιρεία αλλά και τους πελάτες της στην Ελλάδα με στόχο να ανακόψουν την ανάπτυξή της και κατά συνέπεια την “διαρροές” πελατών προς το δίκτυο της Emgoldex.
Όμως μάταια.
Διότι είναι σαν να προσπαθείς με μερικούς τόνους λάσπη να ανακόψεις ένα ποτάμι που έχει στόχο τη θάλασσα. Θα παρασύρει και εσένα και τη λάσπη και θα σας οδηγήσει στο βυθό της θάλασσας.
Και το δίκτυο της Emgoldex είναι ήδη ορμητικός χείμαρος με πάνω από 200,000 πελάτες σε 130 χώρες που καταπίνει τόσο τη λάσπη όσο και τους εμπνευστές και δημιουργούς της και συνάμα αποζημιώνει στο ακέραιο τους συνεργάτες του.
Οι ενέργειες από μέρους της εταιρείας είναι σε εξέλιξη και θα ενημερωθείτε για ότι νεώτερο.
Γιάννης Καυκάς

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πως να δημιουργώ άρθρα για την ιστοσελίδα μου

 Έχετε λοιπόν μια ιστοσελίδα και θέλετε να την προωθήσετε στο ίντερνετ. Μέσα σε αυτή την διαδικασία είναι πολύ σημαντική η αρθρογραφία που θα κάνετε για την ιστοσελίδα σας. Η αρθρογραφία είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα του ίντερνετ μάρκετινγκ και αρκετά σημαντική. Δημιουργεί περιεχόμενο για το θέμα που αναλύετε στην ιστοσελίδα σας και σας δίνει backlink με αποτέλεσμα να βγαίνεται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης.
Μία πολύ καλή ιστοσελία όπου μπορούμε να αρθρογραφούμε είναι η squidoo.



 Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε ένα άρθρο στο squidoo;
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδα γι'αυτή τη δουλειά όπως είναι η hubpages ή το blogger που είναι πολύ δημοφιλή και εύκολα στη χρήση τους.
Όπως και να'χει μία πολύ καλή ιστοσελίδα είναι και η squidoo. Αν δεν γνωρίζετε τί είναι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ: http://www.squidoo.com/flexkom-international να δείτε ένα παράδειγμα.
Οι ίντερνετ μάρκετερς χρησιμοποιούν αυτές τις ιστοσελίδες για την δημιουργία επισκεψιμότητας. Στα άρθρα τους, δημιουργούν συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες τους με αποτέλεσμα να οδηγούν σε αυτές επισκεψιμότητα. Στο ίντερνετ όλα έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα. Όσα λοιπόν λινκς (συνδέσμους) με καλό περιεχόμενο (σχετικό περιεχόμενο) με την ιστοσελίδα μας έχουμε που οδηγούν επισκεψιμότητα, τόσο το καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα του squidoo
  • Υψηλής επισκεψιμότητας πλατφόρμα άριστα συνδεδεμένη με την google. Επιτρέψτε αναγνώστες να οδηγούνται μετά την αναζήτησή τους στην google στα lens (άρθρα) στην squidoo και μέσα από εκεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα σας.
  • Μπορείτε να πληρώνεστε από το squidoo όταν δημιουργείτε squidoo lens. (Μην περιμένετε να κερδίσετε καμιά περιουσία) Το squidoo έχει τεράστια επισκεψιμότητα και πολλά κέρδη από το google adsense. Ένα μέρος αυτών των κερδών το μοιράζεται με τους συγγραφείς των άρθρων του.
  • Το squidoo είναι πολύ φιλικό με το google και περιέχει μόνο υψηλής ποιότητας περιέχομενο. Αν σπαμάρει κάποιος ή χρησιμοποιήσει κείμενο το οποίο έχει αντιγράψει από αλλού, τότε το άρθρο του θα αφαιρεθεί και ο λογαριασμός του θα τεθεί σε αναστολή. Είναι πολύ αυστηροί σε αυτό και για τον λόγο αυτό κρατάνε πολύ ψηλά τον πήχυ.. 
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε άρθρα σε οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε. Πολλές ιστοσελίδες τέτοιου βεληνεκούς μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε άρθρα μόνο στα αγγλικά. Στο squidoo μπορούμε να αρθρογραφήσουμε στα ελληνικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συμβουλές που πρέπει να τηρήσετε πριν δημιουργήσετε ένα άρθρο στο Squidoo
  • Το άρθρο σας δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο. Σιγουρευτείτε ότι έχετε συμπεριλάβει κάποιο βίντεο και τον σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας.
  • Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε αντιγράψει κάποιο κείμενο και ότι το κείμενο είναι δημιουργία δική σας. Σε διαφορετική περίπτωση ο λογαριασμός σας θα τεθεί σε αναστολή.
  • Κρατήστε το θέμα και την στόχευση του άρθρου σας πάνω σε αυτό που θέλετε να προωθήσετε δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.
  • Μην ξεχάσετε να προωθήσετε το άρθρο σας στα κοινωνικά δίκτυα. Ο υποψήφιος θα διαβάσει το άρθρο σας στο squidoo και αφού διαβάσει την σημαντική πληροφορία που θα δίνετε, μπορεί να μεταβεί στην ιστοσελίδα σας και να ολοκληρώσει εκεί την ενέργεια που θέλουμε να κάνει.. (πιθανόν να αφήσει τα στοιχεία του για μελλοντική συνεργασία..)
Καλή αρθρογραφία λοιπόν...

*Σημειώστε το email σας αριστερά για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας..

Άλλα άρθρα για προώθηση ιστοσελίδων και ίντερνετ μάρκετινγκ:

H Google άλλαξε το Search Engine Optimization

 

Η Επανάσταση στην αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα!

 

Νεα ιστοσελίδα για την προώθηση των άρθρων μας!