Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Συνεχόμενη Ροή Υποψηφίων για το δίκτυο συνεργατών μας!

Το ξεκίνημα
Ξεκινήσατε λοιπόν σε μία επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ. Σας άρεσε το προϊόν ή η υπηρεσία και με λίγη παρακίνηση που δεχτήκατε από αυτούς που σας προσκάλεσαν, έχετε την εντύπωση ότι στους επόμενους μήνες θα γίνετε εκατομμυριούχος! Καλά κάνετε και το νομίζετε γιατί το έχουν πετύχει πολλοί!

Ξεκινώντας τη δουλειά λοιπόν, μιλήσατε με ενθουσιασμό σε φίλους και γνωστούς για την επιχειρηματική σας ευκαιρία και τότε ξεκίνησε η ΑΠΟΓΝΩΣΗ!
Μα γιατί δεν γράφονται; Γιατί δεν κάνουν αυτό το τόσο ωραίο πλάνο ζωής; Μήπως φταίω εγώ; Μήπως δεν το κάνω σωστά; και γενικά αρχίζουμε και μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες. Βάζω και τον εαυτο μου μέσα γιατί είχα βρεθεί σε αυτή τη θέση.. 
Οπότε ξαναγυρνάω στον σπόνσορά μου και του λέω τα αποτελέσματα που έχω (στην καλύτερη περίπτωση γίνεται αυτό..). Το πρόβλημα ξεκινάει ακριβώς εδώ.. Ο σπόνσοράς μου πέραν του να μου πει να δημιουργήσω μια λίστα.. δεν έχει να μου δώσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο δουλειάς για την ανεύρεση υποωηφίων.

Παραδοσιακό δικτυακό μάρκετινγκ
Το δικτυακό μάρκετινγκ ξεκίνησε το 1954 στην Αμερική με τη μορφή πώλησης προϊόντων σε στυλ door to door ή αλλιώς πόρτα-πόρτα όπως το λέμε.. Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 έως και τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 η τεχνολογία εξελίχθηκε, ήρθε η μηχανογράφηση και πλέον με τις εταιρείες κούριερ το δικτυακό μάρκετινγκ εξελίχθηκε σε δίκτυο αυτοκατανάλωσης των προϊόντων. Έτσι οι συνεργάτες διδάχθηκαν την παραγωγική κατανάλωση και την αυτοκατανάλωση.. Να κερδίζουν από την κατανάλωση που ούτως ή άλλως κάνουν..

Η εξέλιξη
Πλέον βρισκόμαστε στο 2013 και τα πράγματα έχουν εξελιχθεί.. Έχει έρθει το ίντερνετ με ότι αυτό συνεπάγεται.. Πλέον, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε φθηνή διαφήμιση.. Να δημιουργούμε ιστοσελίδες και να στέλνουμε email. Χρησιμοποιούμε εργαλεία για να κάνουμε την δουλειά μας εύκολη και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι γλυτώνουμε πολύ χρόνο.


Ανάλυση του τρόπου δουλειάς (Sales funnel)
  1.  Δημιουργούμε μία μονοσέλιδη προσωπική ιστοσελίδα (Personal Lead Capture Page) όπου περιέχεται ένα εισαγωγικό βίντεο που εξηγεί σύντομα (περίπου 2-5 λεπτά) τί είναι αυτό που θα παρουσιάσουμε.. Υπάρχει φόρμα επικοινωνίας που συνδέεται με τους autoresponders.
  2. Από τη στιγμή που ο υποψήφιος θα συμπληρώσει αυτή τη φόρμα, το email του εισάγεται αυτόματα στους autoresponders και ξεκινάει να λαμβάνει μία διαδοχή email από εμάς στις ημερομηνίες που εμείς έχουμε προκαθορίσει.. Έτσι ακόμα και αν έχει ξεχάσει αυτό που είδε, μπορούμε να του το υπενθυμίσουμε. Είναι πολλές οι φορές που έχουμε μιλήσει σε έναν υποψήφιο... Δεν γράφτηκε εκείνη τη στιγμή στην εταιρεία μας αλλά το έκανε μετά από καιρό.. και πολλές φορές σε διαφορετικό ανάδοχο.. ;-)  Οι autoresponders το αντιμετωπίζουν με πολύ ευκολία αυτό.. Είναι λογικό να γίνει διότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει το σωστό timing να ξεκινήσει..
  3. Αυτόματα από τη στιγμή που συμπληρώσει τα στοιχεία του στην πρώτη φόρμα της μονοσέλιδης σελίδας, μεταβαίνει σε μία ιστοσελίδα όπου περιέχεται η πλήρη παρουσίαση της εταιρείας που θέλουμε να παρουσιάσουμε καθώς και κουμπί προεγγραφής. Εφ'όσον λοιπόν τον ενδιαφέρει αυτό που είδε, μπορεί να κάνει μια δωρεάν προεγγραφή.
  4. Διαφημίζουμε την αρχική σελίδα, στοχεύοντας ανθρώπους που χρειάζονται έξτρα εισόδημα, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, να κερδίζουν χρήματα από το διαδίκτυο κ.λ.π. Γενικά έχουμε την δυνατότητα να στοχεύσουμε ακριβώς το κοινό που θέλουμε.. Αν τώρα η γραμμή αναδοχής γνωρίζει και λίγα περισσότερα τότε μπορεί να δημιουργηθεί ομαδικός rotator και διαφημιστική καμπάνια όπου όλοι μπορούν να λάβουν μέρος με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
Πλεονεκτήματα
Μεγάλη διαδικασία, έτσι δεν είναι; Και όμως.. αυτό για να γίνει μπορεί να πάρει 3 λεπτά το πρώτο μέρος και 20 -30 λεπτά να δει την παρουσίαση.. Το κύριο πλεονέκτημα όμως είναι ότι εμείς δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου μέχρι στιγμής! Στο παραδοσιακό δικτυακό μάρκετινγκ όλη αυτή τη διαδικασία θα την κάναμε εμείς οι ίδιοι, με ενοχλητικά τηλεφωνήματα και τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα..
Έτσι λοιπόν αν κάνουμε μια σύγκριση θα διαπιστώσουμε τα παρακάτω:
  •  Η δουλειά γίνεται μόνη της και δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο σε τηλεφωνήματα και follow up που τις περισσότερες φορές δεν βγάζουν κάπου, γιατί ο υποψήφιος είναι ΄΄χλιαρός΄΄.
  • Με τον παραδοσιακό τρόπο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε σε 10-15 ανθρώπους την ημέρα και κάποια στιγμή θα τελείωνε η λίστα μας. Τώρα μπορούμε να ΄΄μιλάμε΄΄ μέσω της ιστοσελίδας μας με χιλιάδες ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι'αυτό που κάνουμε.. και όχι στην ΄΄κρύα΄΄ αγορά. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνεται μόνο του.. τη στιγμή που εμείς διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο.. κ.λ.π. Δεν χρειάζεται δηλαδή την φυσική μας παρουσία.
  • Τρομερή ανάπτυξη δικτύου συνεργατών σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο.
  • Μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αυτό το λέγαμε και στον παραδοσιακό τρόπο χτισίματος δικτύου  αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι έτσι.. και το μάθαμε τελικά, αφού προχωρήσαμε όλες τις ξενόφερτες διαδικασίες ανεύρεσης υποψηφίων..  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να μεγαλώνουν συνέχεια τη λίστα των υποψηφίων τους. Με τον νέο τρόπο αυτό, γίνεται στον αυτόματο πιλότο!
  • Οι υποψήφιοι ΄΄έρχονται΄΄ έτοιμοι και ενημερωμένοι! Δεν χρειάζεται να τους πείσουμε για κάτι. Έχουν ήδη ενημερωθεί και οι περισσότεροι έχουν πάρει ήδη την απόφαση να ξεκινήσουν. Η δουλειά η δική μας είναι να τους λύσουμε απορίες και να τους βοηθήσουμε στην έναρξη της επιχείρησής τους.
  • Πλέον έχουμε status στην δουλειά μας! Έχετε πάει ποτέ στον γιατρό σας και του είπατε ότι ίσως αυτό που σας συμβούλεψε είναι λάθος; Σε εμάς γιατί το κάνουν; Ασχολούμαι 10 έτη με το δικτυακό μάρκετινγκ και έχω παρακολουθήσει χιλιάδες εκπαιδευτικά εργαλεία.. Σε 2 από τις εταιρείες που ασχολούμαι, έχω αρκετές χιλιάδες συνεργάτες.. Ο υποψήφιός μου απέναντι, μόλις είδε ένα σχέδιο μάρκετινγκ και έχει και άποψη για το αν αυτό δουλεύει ή όχι.. ;-) Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό φυσικά.. Χιούμορ κάνω.. Ο φίλος του φίλου του είχε ασχοληθεί με κάτι στο παρελθόν και απέτυχε! Το status δημιουργείται κατευθείαν από τη στιγμή που αυτός έρχεται σε εμάς και δεν τον έχουμε προσεγγίσει εμείς. Στο χέρι μας είναι να του εξηγήσουμε και να του υπενθυμίσουμε ότι ήρθε σε εμάς για να τον βοηθήσουμε να βελτιώσει τα οικονομικά του και τη ζωή του.. ;-)
Ένα καλό παράδειγμα αυτών που είπα πιο πάνω είναι η stiforp που μας παρέχει τέτοια εργαλεία στην εξευτελιστικη τιμή των 8 ευρώ τον μήνα.. 2 καφέδες δηλαδή.. και μάλιστα λειτουργεί με δικτυακό μάρκετινγκ! Καταπληκτικό;

Δείτε το τούνελ πωλήσεων το δικό μου εδώ:  http://income999.websiteaboutme.com/

Σας εύχομαι καλές επιτυχίες και να θυμάστε να κάνετε τη ζωή σας ευτυχισμένη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου