Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πως να δημιουργώ άρθρα για την ιστοσελίδα μου

 Έχετε λοιπόν μια ιστοσελίδα και θέλετε να την προωθήσετε στο ίντερνετ. Μέσα σε αυτή την διαδικασία είναι πολύ σημαντική η αρθρογραφία που θα κάνετε για την ιστοσελίδα σας. Η αρθρογραφία είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα του ίντερνετ μάρκετινγκ και αρκετά σημαντική. Δημιουργεί περιεχόμενο για το θέμα που αναλύετε στην ιστοσελίδα σας και σας δίνει backlink με αποτέλεσμα να βγαίνεται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης.
Μία πολύ καλή ιστοσελία όπου μπορούμε να αρθρογραφούμε είναι η squidoo.



 Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε ένα άρθρο στο squidoo;
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδα γι'αυτή τη δουλειά όπως είναι η hubpages ή το blogger που είναι πολύ δημοφιλή και εύκολα στη χρήση τους.
Όπως και να'χει μία πολύ καλή ιστοσελίδα είναι και η squidoo. Αν δεν γνωρίζετε τί είναι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ: http://www.squidoo.com/flexkom-international να δείτε ένα παράδειγμα.
Οι ίντερνετ μάρκετερς χρησιμοποιούν αυτές τις ιστοσελίδες για την δημιουργία επισκεψιμότητας. Στα άρθρα τους, δημιουργούν συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες τους με αποτέλεσμα να οδηγούν σε αυτές επισκεψιμότητα. Στο ίντερνετ όλα έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα. Όσα λοιπόν λινκς (συνδέσμους) με καλό περιεχόμενο (σχετικό περιεχόμενο) με την ιστοσελίδα μας έχουμε που οδηγούν επισκεψιμότητα, τόσο το καλύτερο.

Τα πλεονεκτήματα του squidoo
  • Υψηλής επισκεψιμότητας πλατφόρμα άριστα συνδεδεμένη με την google. Επιτρέψτε αναγνώστες να οδηγούνται μετά την αναζήτησή τους στην google στα lens (άρθρα) στην squidoo και μέσα από εκεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα σας.
  • Μπορείτε να πληρώνεστε από το squidoo όταν δημιουργείτε squidoo lens. (Μην περιμένετε να κερδίσετε καμιά περιουσία) Το squidoo έχει τεράστια επισκεψιμότητα και πολλά κέρδη από το google adsense. Ένα μέρος αυτών των κερδών το μοιράζεται με τους συγγραφείς των άρθρων του.
  • Το squidoo είναι πολύ φιλικό με το google και περιέχει μόνο υψηλής ποιότητας περιέχομενο. Αν σπαμάρει κάποιος ή χρησιμοποιήσει κείμενο το οποίο έχει αντιγράψει από αλλού, τότε το άρθρο του θα αφαιρεθεί και ο λογαριασμός του θα τεθεί σε αναστολή. Είναι πολύ αυστηροί σε αυτό και για τον λόγο αυτό κρατάνε πολύ ψηλά τον πήχυ.. 
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε άρθρα σε οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε. Πολλές ιστοσελίδες τέτοιου βεληνεκούς μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε άρθρα μόνο στα αγγλικά. Στο squidoo μπορούμε να αρθρογραφήσουμε στα ελληνικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συμβουλές που πρέπει να τηρήσετε πριν δημιουργήσετε ένα άρθρο στο Squidoo
  • Το άρθρο σας δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο. Σιγουρευτείτε ότι έχετε συμπεριλάβει κάποιο βίντεο και τον σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας.
  • Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε αντιγράψει κάποιο κείμενο και ότι το κείμενο είναι δημιουργία δική σας. Σε διαφορετική περίπτωση ο λογαριασμός σας θα τεθεί σε αναστολή.
  • Κρατήστε το θέμα και την στόχευση του άρθρου σας πάνω σε αυτό που θέλετε να προωθήσετε δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.
  • Μην ξεχάσετε να προωθήσετε το άρθρο σας στα κοινωνικά δίκτυα. Ο υποψήφιος θα διαβάσει το άρθρο σας στο squidoo και αφού διαβάσει την σημαντική πληροφορία που θα δίνετε, μπορεί να μεταβεί στην ιστοσελίδα σας και να ολοκληρώσει εκεί την ενέργεια που θέλουμε να κάνει.. (πιθανόν να αφήσει τα στοιχεία του για μελλοντική συνεργασία..)
Καλή αρθρογραφία λοιπόν...

*Σημειώστε το email σας αριστερά για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας..

Άλλα άρθρα για προώθηση ιστοσελίδων και ίντερνετ μάρκετινγκ:

H Google άλλαξε το Search Engine Optimization

 

Η Επανάσταση στην αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα!

 

Νεα ιστοσελίδα για την προώθηση των άρθρων μας!

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και πολύ χρήσιμο άρθρο! Ευχαριστούμε Χάρη! Αναμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχονται και άλλα πολλά tips για την προώθησή μας στο διαδίκτυο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή